Anna Bang

Anna Bang blev søsat fra Mortensens Skibsværft i 1931. Det var fiskeskipper Elmann Bang, der kunne nyde synet af sin nye kutter, der var bygget af eg og bøg, og som var rigget til snurrevodsfiskeri i Nordsøen.

Fartøjet havde en Tuxham en cylinderet totakts motor i bugen. I 1949 blev motoren skiftet til en af Alpha Diesel ældre produktioner, nemlig med en 116 HK- motor. Motor- nummer 6243, type 402 VO.

Søndag l. januar 1978 kl. 11.00 præcis blev FN 155 »Anna Bang« med et penselstrøg forvandlet til kort og godt »Anna Bang«, og dermed var Frederikshavn Sportsdykker klubs hedeste ønske gået i opfyldelse.

Da den blå maling slettede registreringsnummeret og dermed kutteren fra den Frederikshavnske fiskerflåde, overgik den nemlig til sin nye status som sportsdykkernes »flydende klubhus«.

Det skal dog nok tilføjes, at der lå lidt mere end et penselstrøg bag ejerskiftet. 185.000 kr. betalte klubben for den 38 bruttoregistertons store kutter fra 1931, og inden den var fuldt omdannet til klubbåd og hus, kom den til at stå klubben i 230.000 kr., og heri var ikke medregnet arbejdstimer fra klubbens medlemmer. Anna Bang og Alphaen er stadig med hver eneste weekend, og flere aftener midt i ugen hele sommeren igennem sejler klubben på dykkerture. Aldrig er der problemer med skibet eller motor og dykkerne kommer altid hjem uden vanskeligheder. Det tager vi som et bevis for, at klubben har et utroligt stabilt skib, selv om det ikke er nogen skønhedsdronning eller et hurtiggående skib.

I den tid vi har haft Anna Bang, har Alpha Diesel været os meget behjælpelige på mange måder. Ligeså er det med Polle og Lene på Strandby Værft, Studsgård sejl, samt motor og båd centeret som også altid er gode med os.

Til gengæld prøver vi at give Alpha Diesel, al den reklame og omtale vi kan, når vi kommer rundt til de forskellige havne på vore dykkerture.

Sjældent når vi længere end til at få trosserne i land, før et par fiskere kommer og spørger til skib og motor, og så bliver begge dele vist frem og vi får en snak herom . De fleste fiskere får et specielt glimt i øjnene, når de ser Anna Bang og Alphaen, og indtil nu har vi ikke hørt nogen sige andet end godt om skib og motor.

Anna Bang kommer altså stadig langt omkring.
Den er med til mange udbytterige og spændende ture for dykkerne

annabang 1annabang 2